Kordalılar Memeliler-Mammalia

Afrika Yaban Kedisi

Afrika Yaban Kedisi

Afrika Yaban Kedisi ; Fiziksel olarak kediyle birebir aynı fiziki özeliklere sahip olup vahşi bir hayvandır. Afrika ve amazonlarda çok görülür. Etçil hayvanlardır. Bazı özel durumlar da ot ile beslendiği görülür. Tek kişilik yaşar ve çift ile dolaşır. Yavrusuna sadece üç ay bakar. Doğurma yoluyla yavrularını dünyaya getirir. Yavrularını ilk bir ay süt ile besler. Sonraki iki ay boyunca avlanmayı ve kendine bakımı öğretir. Eş seçimini yapmasını babası öğretir.

Avlanmasını babasından öğrenir. Dişileri dişi hayvanlarına bazı inceliklerini öğretir. Bu incelikler yuva yapmak, bebek bakımı gibi şeyler olur. Aslında ölüm oranı fazladır bu annesinin yanında geçirdiği 3 ayı hep saklanarak geçirir. Yaban kedisinin çok düşmanı olduğu için doğurduğu üç yavrudan ancak bir ya da iki yavru yetişkinliğe varır.

Fiziksel İnceleme

Şeritsel bir derisi vardır. Sarımsı benekleri bulunur.45-75 cm uzunluğu,20-38 cm kuyruk yapısı, ağırlık olarak 3 kg dan 6,5 kg arası bir yapısı vardır.

Yaşam

Afrika ve Ortadoğu’da geniş bir yaşam alanına sahiptir. Yaşam Alanı step, savanadır. Fare, sıçan, böcek gibi hayvanlar beslenir.