Gerçek Çeneliler Memeliler-Mammalia

Sibirya

Sibirya

Sibirya kaplanı (Panthera tigris altaica) aynı zamanda Amur kaplanı, Mançurya kaplanı ve Kuzey Çin kaplanı olarakta bilinir.
Neredeyse tamamen, şu anda korunmakta olduğu Sibirya ile sınırlanmıştır.
Son iki nüfus sayımı (1996-2005) onları bölünmemiş en büyük vahşi kaplan nüfusu yapan, tek ve devamlı mezillerinde 450-500 olarak bulunmuştur.

En büyük kaplan alt türü sayılmaktadırlar. Kayıtlardaki vahşi en büyük Amur kaplanı 384 kg. ağırlığındaydı.
Esaret altında bir tanesi ise 423 kg.. Bazı Bengal kaplanları bu ağırlıklara erişebilseler de Amur kaplanlarına nazaran daha küçük yapılıdırlar. Ağırlıklar kaplanın yeni beslenmiş ya da boş mide ile olmasına göre önemli ölçüde değişebilir.
Erkek bir kaplanın ortalama ağırlığı 227 kg.dir ve 205-364 kg. arasında değişirler. Amur kaplanları aynı zamanda daha kalın, hafif altın sarısına çalan postları ve daha az olan çizgileri ile dikkat çekerler.
Amur kaplanı yaşamakta olan en büyük kedigildir. Altı aylık bir Amur kaplanı yavrusu tam erişkin bir panter kadardır.